2012. október 23., kedd

Becca Fitzpatrick és az Ő Csitt-Csitt-je

  Tudni kell rólam, hogy szeretem a természetfelettit.A megfoghatatlant, a kitalált világot és lényeket. Nem fanatikus módon és nem a Twilighttal kezdődött. Inkább könyveken a saját fantáziámra hagyatkozva.
  A Csitt-Csitt bukott angyalokról szól. Egy négy könyves sorozatról van szó és nem is igazán tudom, hogy miért a lényeg, hogy beleszerettem az első részbe, aminek a címe Hush-hush és legalább háromszor olvastam el egymást után mire azt tudtam mondani, hogy elég lesz. Persze ezt a 360 oldalt nem nehéz kivégezni egy olyan könyvnél, ami átvitt értelembe hozzáragad a kezedhez és ha vízálló lenne, na meg, ha valaki mosná a hátad, a zuhanyzóba is magaddal vinnéd. Számomra megmagyarázhatatlan okokból annyira vonzódtam Patch-ez (magyarul Folthoz), hogy én még ilyet nem éreztem könyv főszereplője iránt. Az első bekezdés után képes voltam azonosulni Norával, aki már az elején egy nagyon szeretni való karakter. Talán két éve is van már, hogy olvastam és ha visszagondolok azokra a sorokra még most is nagy hatással van rám és még most is megdobban a szívem, mikor az olvasottakra gondolok. Távol tartani magad valakitől, akinek minden porcikája vonz pedig a vesztedet akarja. Tudod és egyszerűen képtelen vagy harcolni az érzéseid ellen. És a nagyobb baj, ha ezt már a másik fél is érzi. A szerelemnél, amit egymás iránt éreznek nagyobb bűn már nincs, de mit számít ez mikor képesek meghalni a másikért. Egyébként könnyű olvasmány és nincs más dolgod, mint beleképzelni magad egy világba, ahol halhatatlan nephilimek és bukott angyalok között dúl egy évszázadok óta tartó háború.

 egy szent eskü
egy bukott angyal
egy tiltott szerelem

  A Crescendoban folytatódik a történet, és hogy ne spoilerezzek nem árulok el sok mindent. Patch-nek vigyáznia kell Norára és ezt a feladatát olyan különösen végzi, hogy a lány mindig veszélybe kerül és meg magyarázhatatlan okokból egyre távolabb kerül egymástól a két szerelmes. Norának meg kell küzdeni az emberi érzésekkel, féltékenységgel, csalódással, haraggal és el nem múló szerelemmel .A lány életében új megválaszolatlan kérdések merülnek fel és kíváncsiságával olyan mélyre hatol és olyan dolgokat tud meg amiket nem kellene neki. Az életével játszik, de nem érdekli, csak az igazságra vágyik, ami annyira fájdalmas lehet, hogy a szíve darabokra törik ugyanis a sötét titkok szerelmét is gyanúba keverik. Ezek mellett pedig  valami borzalmas dolog van készülőben...


Ami a Silencében folytatódik. Még számomra is meglepő fordulatokkal voltak teli. Nora elveszti az emlékei egy részét és ezzel Foltot is, és az angyal szeretné hogy ez így maradjon. Ám Nora tudat alatt ezt másképp képzeli. Később más néven felbukkan a lány életében, mert mint eddig is, vonzotta a bajt. Később pedig mindent elmond neki, de ezek után is csak  halványan derengenek képek. Nora újra szembesül a körülötte lévő káosszal és olyat kényszerül tenni, amit saját magának se bír megbocsájtani és retteg, hogy elveszíti szerelmét... 

Ha már csak a csend marad,
hallatszik végre az igazság is?

A Finale a történet vége. De erről csak a fülszöveget tudom leközölni...
"Nora biztosabb benne, mint valaha, hogy szereti Foltot. Bukott angyal vagy sem, ő az egyetlen számára. Nora öröksége és végzete azt jelentheti, hogy örökké ellenségek lesznek, de nincs visszaút. És a legnagyobb kihívás még csak ezután jön. A szerelmük túlélhet-e egy látszólag leküzdhetetlen akadályt? Lesz-e elég hitük, hogy újjáépítsék  ami eltört?"
Annyira akartam keresni egy angol nyelvű pdf-et neten, hogy elkerülte a figyelmem a tény, hogy a könyv megjelenését a szülőhazájában ma tartották így még várnom kell, de szerencsére találtam egy blogot, ahol szerkesztők nem alapszintű fanok. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése