2013. január 25., péntek

ParaNorman


Csak néhány mondatban. :D
Osszuk a film szereplőit két részre. Jobb oldalon áll egy kisfiú, aki látja a holtak szellemeit és képes is beszülni velük. Valamint állítsunk vele szembe, bal oldalra mindenki mást. Vagyis embereket, zombikat és a gonosz kis boszorkánylányt, akinek szándékában áll beteljesíteni száz éves átkát, amiért annak idején elítélték.
Norman különleges képessége miatt nem épp népszerű. A családja szégyenli, barátai nincsenek. És mindemellett hasonló adottságokkal rendelkező dilis nagybátyja is a képbe kerül, aki még halála előtt szeretné rábízni a Titkot, ami többé kevésbé sikerül is. Inkább kevésbé és így a város veszélybe kerül. Idő közben néhány szereplő Norman mellé áll és ezzel a támogatással igyekszik megmenti a várost a boszorka átkától.

Az első ami eszembe jutott, hogy összegyúrták a Szellemekkel suttogó sorozatot, Stephen King Carrie-vel, amihez adtak egy boszorkány tematikájú kisvárost. Na és persze mindezt beleöntötték egy bábfigurás mesébe. És ez tette teljesen egyedivé.
A látványvilággal nincs gond és az eredeti szinkronhangok is tökéletesek. A karakterek is jól megformáltak. A plázacicától kezdve, egészen az agyatlan kigyúrt szomszédsrácig mindenki megtalálható a palettán.
Horror mese, ami határozottan korhatáros. Nem igazán tudnám behatárolni a célközönséget. Nem feltétlenül az enyhén ijesztő jelenetek okán, hanem inkább a felnőttes humor miatt.
Összességében egy szórakoztató film, mese, amin sokat lehet nevetni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése